Goede doel

Empowerment van Vrouwen en Meisjes

De opbrengst van de Midnight Walk Leiden 2016 gaat naar twee projecten die erop gericht zijn meisjes en vrouwen te helpen hun capaciteiten  te ontwikkelen en benutten zodat ze meer greep op hun eigen leven en een kans op een betere toekomst krijgen. Empowerment van vrouwen en meisjes dus!

Vrouwen aan de bal

Vrouwen aan de Bal

Een project in Nairobi (Kenia) waarbij 20 uit de sloppenwijk Kibera worden opgeleid tot sport/voetbalcoach en mentor.  Na de opleiding organiseren de coaches gedurende minimaal 10 weken wekelijkse sportactiviteiten voor 30 meisjes en jonge vrouwen gericht op weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen en nee-zeggen. Zo worden dus in korte tijd 600 vrouwen bereikt, en dat is nog maar het begin!

Dit project wordt ter plaatse begeleid door de Nederlandse organisatie International Sports Alliance.

Voor meer informatie, klik hier.

Stop schooluitval

img_1537

Een schoolproject in het zeer arme Noord-Oeganda, het Gulu-district om ervoor te zorgen dat meisjes, ook als ze de vruchtbare leeftijd bereiken, naar school blijven gaan en hun opleiding afmaken. Doordat ze geen maandverband kunnen betalen en veilige toiletten op school ontbreken, haken veel meisjes af zodra ze gaan menstrueren. Het project beoogt toiletten te bouwen op een school in Kampala en de meisjes daar te voorzien van wasbaar maandverband.

Dit project wordt ter plaatse begeleid door Zonta Club Kampala (Facebook pagina), onderdeel van Zonta International.

Voor meer informatie klik hier .