Praktische informatie

Praktische informatie over de Midnight Walk

Wat kost het om mee te doen?

  • Meedoen aan de Midnight Walk kost € 12, 50 als u zich uiterlijk 24 augustus opgeeft.
  • Na 24 augustus is de inschrijving via de site gesloten. U kunt zich dan alleen op de dag zelf, 26 augustus, vanaf 17.00 uur inschrijven bij de stands van de Midnight Walk op de Beestenmarkt. In dat geval betaalt u € 15,00.
  • Kinderen t/m 15 jaar zijn gratis.
  • Ben je student ? Dan betaal je € 7,50.
  • De totale opbrengst gaat naar onze 2 goede doelen.

Hoe loopt de route?

De route is ongeveer 4 kilometer lang en loopt door de historische binnenstad van Leiden. Voor 2016 hebben we een hele nieuwe route uitgestippeld, die u weer langs een aantal unieke plekjes in Leiden zal voeren. In normaal wandeltempo doet u (inclusief korte pauzes voor de acts) ongeveer twee uur uur over de route. Neemt u uitgebreid de tijd om te genieten van de artiesten langs de route, of gaat u ergens zitten om iets te drinken? Dan bent u langer onderweg.

Waar en wanneer is de start?

De start van de Midnight Walk is op de Beestenmarkt in Leiden, op loopafstand van het Centraal Station. Om 19.45 uur beginnen de eerste wandelaars met lopen. U kunt starten tot 21.00 uur. Wandelaars worden in groepen ingedeeld. De groepen starten elke 5 minuten vanaf de Beestenmarkt. De route dient met de klok mee gelopen te worden omdat de acts daarop inspelen.

Nadat u betaald heeft, krijgt u automatisch uw toegangsbewijs, routekaart en een welkomstbericht toegezonden via de mail. Mocht u niets ontvangen, laat het ons aub weten.

Graag uw toegangsbewijs uitprinten en meenemen naar de registratie stand op de 26e , waar u een programmaboekje, herkenningsteken en uw starttijd ontvangt. Loopt u met een groep? Stuur de tickets dan naar 1 persoon die iedereen ter plekke registreert zodat de hele groep hetzelfde volgnummer krijgt.

TIP: Wilt u liever niet wachten totdat u kunt lopen? Start dan wat later, dan is de grootste drukte voorbij.

Waar en wanneer is het einde van de wandeling?

De route eindigt weer op de Beestenmarkt. De eerste lopers komen daar rond 22.00 uur binnen. U heeft tot middernacht de tijd om de route te lopen; daarna is de Midnight Walk afgelopen.

Kan ik onderweg ergens naar het toilet?

Op de route liggen voldoende horecagelegenheden waar u even naar binnen kunt stappen voor een sanitaire stop.

Is er langs de route iets te eten of te drinken te krijgen?

Op de Beestenmarkt zelf zijn er verschillende terrassen die open zijn. Daarnaast zijn er verschillende cafés en restaurants langs de route waar u terecht kunt voor eten en drinken. Bij sommige profiteert u zelfs van een speciale Midnight Walk-aanbieding. Maar u kan ook zelf iets te eten of te drinken meenemen voor onderweg.